Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidič a cyklista jeli opilí

VSETÍNSKO: Muž za volantem nadýchal téměř tři promile.  

Včera odpoledne havaroval ve Vsetíně řidič, který měl v dechu téměř tři promile. V Horní Bečvě zase nezvládl řízení jízního kola opilý cyklista. Ten po dopravní nehodě, při které se lehce zranil,  nadýchal přes jedno a půl promile alkoholu.
 
Alkohol za volantem nebo řídítky. To je problém, který policisté řeší téměř dennodenně. Přitom  požití alkoholu nebo jiných návykových látek výrazně ovlivňuje pozornost řidiče a pravděpodobnost způsobení dopravní nehody je daleko vyšší než u zodpovědných řidičů. I včera řidiči alkohol pili a řídili. Vysokou hladinu alkoholu v dechu naměřili kolem páté hodiny odpoledne policisté jedenatřicetiletému muži z Janové, který havaroval poblíž přechodu pro chodce u zámku ve Vsetíně. Po nehodě nadýchal 2,86 promile. Muž za volantem Fordu Focus vlivem silné podnapilosti nezvládl řízení, najel na vyvýšený obrubník chodníku a zastavil až na odstavné ploše u zámku. Policisté lustrací zjistili, že tento muž nemá za volantem co dělat, jelikož má zákaz řízení.
Muž je podezřelý z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až tříleté vězení.
 
Dalším hříšníkem, který požil alkohol a vydal se do silničního provozu, je pětašedesátiletý cyklista z Horní Bečvy. Muž na jízdním kole nezvládl vlivem podnapilosti včera dopoledne v Horní Bečvě řízení svého bicyklu a narazil do odstaveného osobního auta Škoda Felicie, přepadl přes řidítka a spadl na vozovku. S odřeninami a lehkým otřesem mozku skončil v nemocnici. I přes zranění byl schopen provést dechovou zkoušku, která byla pozitivní – 1,58 promile. Ve správním řízení mu hrozí až padesátitisícová pokuta.
 
 
11. května 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

havarované vozidlo Vsetín

havarované vozidlo Vsetín 

Detailní náhled

místo dopravní nehody Vsetín

místo dopravní nehody Vsetín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem