Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič BMW táhl na laně porouchané auto s řidičkou. Oba měli pozitivní testy na drogy

RAKOVNICKO – V současné době jsou podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Policisté z obvodního oddělení Jesenice při výkonu služby zastavili ve čtvrtek 10. září v 18 hodin na silnici I. třídy č. 27 ve směru na Žatec, u odbočky na rozhlednu Tobiášův vrch, osobní vozidlo BMW, které řídil 41letý muž. Ten za svým vozidlem vlekl na laně porouchané auto Škoda Felicia, které řídila 26letá žena. Oba byli vyzváni k předložení dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla a poté byli vyzváni k podrobení se dechové zkoušce a testu na drogy. Dechová zkouška u obou byla negativní, zatímco test na drogy měli pozitivní. U 41letého muže byl test pozitivní na látky amfetamin/metamfetamin a opiáty, u ženy test ukázal pozitivní výsledek na látky amfetamin/metamfetamin a cannabis.

K pozitivnímu výsledku na jiné návykové látky jedenačtyřicetiletý muž policistům uvedl, že žádnou návykovou látku neužil, zatímco šestadvacetiletá žena se přiznala, že asi dvě hodiny před jejich zastavením vykouřila cigaretu marihuany.

Oba se na výzvu podrobili také lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, přičemž po výsledcích z toxikologie bude rozhodnuto o dalším postupu.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
11. září 2020

vytisknout  e-mailem