Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidič čelí obvinění ze zločinu

MOST - Na přechodu srazil seniora a ujel, chodec v nemocnici zemřel a další zprávy. 

Řidič, který srazil seniora na přechodu, čelí obvinění ze zločinu
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil koncem minulého týdne ze zločinu usmrcení z nedbalosti a přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku 41letého muže z Mostu. Ten v lednu na přechodu porazil muže a z místa nehody ujel, aniž by zraněnému poskytl první pomoc.

K nehodě došlo 29. ledna kolem 08. hodiny v ulici Josefa Skupy. Po přechodu tam přecházel starší muž. V tu dobu jel po komunikaci řidič vozu značky Renault od Prioru směrem k nemocnici. Při řízení nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a jiným okolnostem a přední částí vozidla srazil 73letého seniora, který šel po vyznačeném přechodu pro chodce. Řidič nezastavil a z místa nehody ujel. Chodec utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice. Policie po motoristovi začala usilovně pátrat. Kriminalisté již druhý den vypátrali vozidlo i řidiče. Po provedeném šetření bylo minulý týden zahájeno trestní stíhání Mostečana. Tomu hrozí za toto jednání až šestiletý trest odnětí svobody.  Chodec v únoru zemřel v nemocnici.

 

Žena přišla na diskotéce o mobil během několika sekund
Pohotově si počínal neznámý lapka, který na diskotéce ukradl mobil. Ke krádeži došlo o víkendu v Mostě. Poškozená mladá žena si svůj mobilní telefon odložila na barový pult. Poté se sehnula k zemi, kam ji cosi upadlo. V tom okamžiku se lapka telefonního přístroje zmocnil. Okradená žena vyčíslila škodu na sedm tisíc korun a krádež oznámila mosteckým policistům.

 

Do kapsy si ukryl žárovky
Na policejním oddělení skončil 30letý muž z Mostu. Ten o víkendu přišel do jednoho mosteckého supermarketu. Mezi zbožím si vybral několik kusů žárovek, které si poté ukryl do kapsy oděvu a následně prodejnu opustil bez zaplacení. Krádeže si všimli pracovníci ostrahy a nenechavce zadrželi. Zboží v hodnotě 1 000 korun bylo zajištěno a vráceno zpět do prodejny. Policisté s ohledem na kriminální minulost Mostečanovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

 

Policisté zjišťovali, zda není dětem v restauracích podáván alkohol
Mostecká policie o víkendu kontrolovala, zda v restauračních zařízeních není podáván dětem do 18 let alkohol. V rámci bezpečnostního opatření policisté zamířili do 17 vytipovaných restaurací, heren a barů. Kromě toho bylo opatření zaměřeno i na eliminaci páchání trestné činnosti, pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a součástí akce byly i kontroly silničního provozu. Hlídky zkontrolovaly během večera 56 osob a 23 motorových vozidel. Muži v uniformách odhalili čtyři dopravní přestupky, jeden trestný čin řidiče, který řídil pod vlivem návykové látky. V jedné restauraci byli zjištěni dva mladíci, kterým ještě nebylo 18 let a pili alkohol, který jim podala obsluha. Případ je nyní šetřen jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 11. dubna 2016

vytisknout  e-mailem