Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pátráme po bezohledném řidiči felicie combi.

ČESKOLIPSKO - Policisté pátrají po řidiči, který ujel od dopravní nehody. 

 

zraněná Majdazraněná Majda

Když v pondělí krátce před sedmou hodinou ranní procházel se svým jezevčíkem na vodítku přes přechod pro chodce v Dubické ulici v České Lípě 33letý Českolipan, netušil, že v několika vteřinách půjde jeho fence Majdě o život. V té době se totiž ve směru od centra České Lípy vyřítil na přechod, na kterém se stále pohyboval oznamovatel se svým psem,  řidič dosud neustanoveného vozidla výrobní značky Škoda Felicia Combi. Na jeho bezohlednou jízdu doplatil jezevčík, kterého přejel a způsobil mu tak několikanásobnou frakturu pánve. Neznámý řidič na místě ani nezastavil a pokračoval v jízdě dál směrem na obec Kozly.

Majda se bude se svým zraněním od piráta silnic léčit týdny a možná i měsíce. Stačilo málo a na jeho jízdu mohl doplatit svým zdravím i sám oznamovatel. Dopravní policisté nyní po řidiči a jeho vozidle intenzivně pátrají. Oznamovatel se domnívá, že jeho registrační značka začíná na písmena "CLI". Připomínáme, že se jedná o osobní vozidlo značky Škoda Felicia Combi tmavé barvy. S jeho vypátráním by policistům mohli pomoci svědci události, a to řidiči, kteří chodci zastavili před přechodem, aby mu umožnili přejít. Jedná se o tři blíže nezjištěná osobní vozidla, která u přechodu stála ve směru od obce Kozly. Tímto vyzýváme jejich řidiče, aby policisty kontaktovali a pomohli jim hledanou felicii blíže identifikovat. Svědci se mohou na dopravní inspektorát v ulici Pod Holým vrchem 1734 v České Lípě dostavit osobně v pracovní dny v čase mezi 7.00 až 15.30 nebo ho kontaktovat telefonicky ve stejné době na čísle 974 471 815. Využít samozřejmě mohou i známou bezplatnou linku Policie ČR 158.

Hledanému řidiči hrozí ve správním řízení pokuta do 5 000 korun a ztráta 7 bodů za to, že porušil hned několik ustanovení zákona o silničním provozu. Konkrétně porušil povinnost účastníka silničního provozu chovat se ohleduplně a zodpovědně, nevěnoval se plně řízení vozidla, dále pak nezastavil na místě dopravní nehody a v neposlední řadě neprokázal na místě nehody svou totožnost.

 

10. 3. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odkazy do noveho okna

místo dopravní nehody

místo dopravní nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem