Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidič i spolujezdec skončili v cele

ÚSTÍ NAD LABEM - Nejprve řidič skončil v cele a následně i jeho spolujezdec. Na vině byly drogy a zákaz řízení. 

Chlumečtí policisté ve večerních hodinách v obci Žďár kontrolovali devětadvacetiletého řidiče vozidla VW golf. Policisté při lustraci muže v dostupných evidencích zjistili, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Následně jej vyzvali k testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na amfetaminy a metamfetaminy. Řidič byl zadržen a převezen na lékařské ošetření spojeného s odběrem krve. V současné době je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a Maření výkonu úředního rozhodnutí.
Vzhledem k tomu, že ve vozidle s tímto mužem cestovali další dva spolujezdci a vozidlo muselo být odstaveno, tak za volant usedl jeho o čtyři roky mladší spolujezdec. Policisté tohoto řidiče o chvíli později zastavili a vyzvali ho ke zkoušce na přítomnost drog. I tato zkouška byla pozitivní a pětadvacetiletý mladík byl zadržen a odvezen na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. I on je v současné době podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vloupání do tří vozidel
Ústečtí policisté pátrají po pachateli, který se v průběhu noci z 1.-2.3. v ulici České Mládeže vloupal do tří osobních vozidel různých značek. Ze dvou vozidel odcizil drobnosti bez hodnoty, ale vozidla poškodil. Z posledního vozidla značky BMW odcizil tašku s notebookem, značkovou příruční tašku a další dokumenty. Pouze na tomto vozidlo je způsobená škoda kolem 65 tisíc korun. Celková škoda na všech vozidlech se pohybuje kolem 90 tisíc korun.

Ústí nad Labem 3. března 2020
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem