Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řidič kamionu si vymyslel přepadení

Písek – Sám se přivázal ke stromu a volal o pomoc. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Volání o pomoc vyděsilo v úterý ráno ženu, která venčila svého psa u řeky Otavy nedaleko obce Louka v okrese Písek. Okamžitě zavolala na linku 158 a uvedla, že u stromu nedaleko řeky stojí přivázaný muž a volá o pomoc. Na místo ihned vyrazila hlídka policistů z obvodního oddělení Zvíkovské Podhradí. Na uvedeném místě skutečně nalezli muže (53 let) přivázaného ke stromu textilními popruhy, kterými se zajišťují přepravované náklady. Na silnici III/02025 se nacházel také tahač značky DAF s návěsem.
 
Muž policistům uvedl, že v pondělí vyjel z Brna směrem do Českých Budějovic s nákladem, který v pořádku dovezl. Poté jel do Písku, kde naložil dva lisovací pracovní stroje o celkové váze 25 tun, které měl odvézt do Brna. Navigace ho zavedla až do obce Louka, kde se musel s kamionem otočit. S tímto manévrem měl určité problémy, proto z vozu vystoupil. Poté údajně dostal ránu nezjištěným předmětem do hlavy a od té doby si nic nepamatuje. Pachatel ho měl odtáhnout do blízkého lesního porostu, kde ho měl spoutat. Policisté proto zavolali na místo také písecké kriminalisty.
 
Od počátku se kriminalistům zdála celá událost podezřelá. Především způsob, jakým byl muž ke stromu připoután, nebyl zcela věrohodný a z vozidla se navíc nic neztratilo. Řidič byl převezen k ošetření do písecké nemocnice. Kriminalisté muže následně znovu vyslechli a potvrdilo se jim jejich podezření, že si řidič celou událost vymyslel. Řidič kriminalistům přiznal, že s kamionem na asfaltové cestě nedokázal vycouvat a nevěděl si rady, co dál dělat. Proto si celé přepadení vymyslel a sám se připoutal ke stromu. Kriminalisté zjistili, že tento muž sice dlouho pracuje jako řidič, ovšem s návěsem nejezdil už několik let, proto měl s jeho ovládáním určité problémy.
 
Protože k žádnému trestnému činu nedošlo, kriminalisté případ v nejbližší době odloží.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
5. září 2012
Odkazy do noveho okna

kamion 1

kamion 1 

Detailní náhled

kamion 2

kamion 2 

Detailní náhled

kamion 3

kamion 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem