Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Řidič měl 3 promile

Novojičínsko - Dalšího opilého a nejen pro sebe nebezpečného řidiče přistihli včera novojičínští policisté. 

V úterý 31. července přistihli policisté v Suchdole nad Odrou při řízení osobního vozidla dalšího opilého řidiče. Po poledni zastavili na ulici Sportovní vozidlo Nissan Almera. U třiašedesátiletého řidiče provedli dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 3,19 promile alkoholu. Opakované zkoušky ukázaly hodnoty 2,87 a 2,98 promile alkoholu v dechu. Policisté na místě muži zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nyní čelí podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny muži hrozí až tři roky odnětí svobody.

 

Stalo se ...


Za krádež lešení hrozí dva roky

Ze staveniště rodinného domku v Odrách, místní části Loučky odcizil neznámý zloděj celkem třiatřicet kusů hliníkového lešení. Majiteli tak způsobil škodu dosahující deset tisíc korun. Případ, který se stal v době od 28. do 31. července, šetří oderští policisté jako přečin krádeže. Pachateli, který lešení ukradl a bude vypátrán, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
Současně vyzýváme případné svědky, pokud si všimli v Loučkách na Odersku odvozu tak velkého množství kovového materiálu, aby se ozvali se svými poznatky na tel. číslo 974 735 741.

Zloděj se vyšplhal do díry ve zdi


V úterý 31. července v ranních hodinách oznámil na linku tísňového volání sedmatřicetiletý muž krádež rotační motorové sekačky. Neznámý pachatel v době od 17. do oznámení odcizil rotační motorovou sekačku RZS 69 Enduro z budovy skladu v Odrách, místní části Dobešov. Zloděj si opřel o budovu skladu zemědělské techniky dřevěnou paletu, po které vyšplhal k díře ve zdi, která se nacházela pod střechou budovy ve výšce tří metrů. Dírou prolezl do budovy skladu a otevřel si vrata, které byly zajištěné zevnitř. Poškozená firma škodu vyčíslila na 20 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení na neznámého pachatele pro přečin krádež.

Z kůlny odcizil malý motocykl

Kopřivničtí policisté pátrají po pachateli krádeže motocyklů v Kopřivnici, místní části Vlčovice. Dosud neznámý pachatel se v noci na 31. července po překonání petlice vloupal do kůlny u domu v uvedené obci a odcizil motocykl Minibike Blata zelené barvy. Poškozený majitel škodu vyčíslil na sedm tisíc korun. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

 

Tisková zpráva ze dne 1. srpna 2012

nprap. Zbyněk Tomšík

vytisknout  e-mailem