Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič nadýchal přes dvě promile

KLADENSKO – Alkohol je nebezpečnou zbraní za volantem. 

Kladenská policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Řidiči posilněni před jízdou alkoholem nebo drogami jsou velmi nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

Při kontrolní činnosti na pozemních komunikacích policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy v nočních hodinách dne 28. ledna 2019 zastavili ke kontrole osobní vozidlo tovární značky Dacia Logan v Americké ulici v Kladně.  Policisté vyzvali řidiče vozidla k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel. Řidičem vozidla byl zjištěn devětadvacetiletý muž z Prahy, který byl podroben dechové zkoušce. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní a naměřená hodnota byla ve výši 2,24 promile alkoholu v dechu. Policisté podezřelého muže dále vyzvali k dalšímu lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, což odmítl.

Policisté tohoto podezřelého řidiče po půlnoci zadrželi a eskortovali na policejní služebnu. Po provedení prvotních úkonů byl umístěn do policejní cely a následně krátce po poledni propuštěn na svobodu.

V současné době je případ prošetřován jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí podezřelému muži maximálně 1 rok odnětí svobody.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

30. ledna 2019

vytisknout  e-mailem