Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidič nadýchal tři promile a jeho auto bylo rok bez technické

ZNOJEMSKO: Čtyři případy marihuany a alkoholu za volantem během jednoho dne. 

     Během pondělí jsme při silničních kontrolách přistihli čtyři řidiče, kteří byli pod vlivem návykových látek:
1. O půl jedné v noci v části Znojma Oblekovice jsme zastavili osobní auto Hyundai. Šestatřicetiletý muž za volantem nepředložil žádné doklady a nadýchal 2,99 promile alkoholu. Zjistili jsme, že má platnou blokaci řidičského oprávnění a jeho vůz neplatnou technickou kontrolu. Auto je od června loňského roku nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích.
2. O půl páté ráno jsme v Moravském Krumlově kontrolovali řidiče linkového autobusu. Šestačtyřicetiletý muž ještě od večerního popíjení alkoholu nadýchal 0,43 promile.
3. V devět hodin dopoledne uvízl v policejní síti třetí muž, který neměl vůbec řídit. Bylo to opět v Moravském Krumlově. Jednalo se o dvaadvacetiletého muže ve Škodě Octavia. Měl pozitivní test na přítomnost marihuany. Užití této drogy přiznal a pak se podrobil lékařskému vyšetření.
4. Čtvrtý případ jsme zaznamenali také v Moravském Krumlově. Ve čtvrt na tři odpoledne tudy se Škodou Octavia projížděl šestadvacetiletý muž. Test na užití drog měl pozitivní na marihuanu. Řidič s výsledkem souhlasil, ale lékařské vyšetření odmítl.
Všem čtyřem mužům jsme zakázali pokračovat v další jízdě a také jsme jim zadrželi řidičské průkazy. Jejich protiprávním jednáním se budeme dále zabývat.        

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 27. září 2016

vytisknout  e-mailem