Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidič narazil do policejního vozu

PLZEŇ - Policisté pojali důvodné podezření, že řidič jedoucího vozidla je ovlivněn návykovou látkou. Posléze se policistům jejich podezření potvrdilo. Nejen, že řídil pod vlivem alkoholu, ale poškodil i služební vozidlo, do kterého narazil. Muž skončil v policejní cele. 

Naší prioritou na silnicích je co nejvíce eliminovat riskantní jednání účastníků silničního provozu a zachovat bezpečnost a plynulost v dopravě. Právě preventivní silniční kontroly mají za cíl odhalit případné protiprávní jednání u účastníků v silničním provozu.

V neděli 4. prosince 2022 krátce po šesté hodině večer projížděla hlídka pořádkové policie s vozidlem v barvách policie ulicí Studentskou v Plzni. Ve směru od ulice Kaznějovské k ulici Gerské zaregistrovala jedoucí osobní automobil, přičemž pojala podezření, že jeho řidič by mohl být ovlivněn návykovou látkou. Aby zabránila řidiči v další jízdě s ohledem na zachování bezpečnosti v silničním provozu, dala mu výzvu k zastavení vozidla zapnutým výstražným světlem modré barvy se zvukovým znamením. Řidič na tuto výzvu nejprve nezareagoval. Policisté jedoucí automobil bezpečně předjeli a řidiči dali opětovnou výzvu k zastavení vozidla. Ten po chvíli na výzvu zareagoval, ale včas auto nezastavil. Jeho přední částí narazil do zadní části zpomalujícího policejního vozu. Při kolizi nedošlo ke zranění osob. Celková hmotná škoda na obou vozidlech činí odhadem 40 000 korun.

Následnou silniční kontrolou se policistům jejich podezření potvrdilo. Ti u řidiče zjistili požití alkoholu provedenou dechovou zkouškou, přičemž muž ročník 1958 nadýchal více jak dvě promile alkoholu. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a vyzvali ho, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologickému materiálu ve zdravotnickém zařízení, čemuž dobrovolně vyhověl. Policisté muže následně omezili na osobní svobodě a posléze umístili do policejní cely. V současné době čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a dopravní nehodou se dále zabývají plzeňští dopravní policisté. V případě prokázání viny řidiči v pravomocném rozhodnutí může hrozit až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Veronika Hokrová
6. prosince 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem