Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidič nedobrzdil za zastavujícím vozidlem

TRUTNOVSKO – Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. 

DN - Trutnov.jpg
V pondělí 15. června chvíli po 13. hodině došlo na ulici Náchodská v Trutnově (silnice č. I/14) k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Podle provedeného šetření se řidič vozidla Škoda Octavia neměl plně nevěnovat řízení a v důsledku nedodržení bezpečné vzdálenosti nedobrzdit za před ním zastavujícím vozidlem Škoda Fabia. Následně došlo ke střetu, při kterém se naštěstí nikdo nezranil. Dechová zkouška u obou řidičů vyloučila ovlivnění alkoholem. Hmotná škoda je předběžně odhadnuta na celkovou částku 150 tisíc korun. 

Přivolaní dopravní policisté celou událost zadokumentovali a viníkovi nehody udělili za přestupek v dopravě pokutu ve výši tisíc korun.

Mezi nejčastější příčinu dopravních nehod stále patří nevěnování se řízení vozidla. Stačí ale chvíle nepozornosti za volantem a následky mohou být fatální. Nemusí se vždy jednat o nepozornost vlivem používání mobilního telefonu, což je velký fenomén dnešní doby, ale stačí i pouhé ohlednutí na spolujezdce. V roli řidiče bychom se měli plně věnovat řízení vozidla a sledovat dění v silničním provozu.

nprap. Lukáš Vincenc
16. července 2019, 10:24

Odkazy do noveho okna

DN - Trutnov

DN - Trutnov 

Detailní náhled

DN - Trutnov

DN - Trutnov 

Detailní náhled

DN - Trutnov

DN - Trutnov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem