Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidič/neřidič ujížděl místy rychlostí přes 180 km/h

KRAJ/JIČÍNSKO – Řízení však nezvládl. 

Včera krátce po půlnoci si hlídka královéhradeckého pohotovostního a eskortního oddělení na kruhovém objezdu v obci Úlibice všimla vozidla značky Audi A6, které se rozhodla předepsaným způsobem za užití výstražných světel a nápisu STOP POLICIE zastavit a zkontrolovat.  Řidič vozidla zastavil, nicméně v momentě, kdy policisté vystoupili ze služebního vozidla a blížili se k němu, se tento řidič rozjel a začal hlídce ujíždět ve směru do Konecchlumí. Hlídka za vozidlem okamžitě vyjela a začala ho pronásledovat.

Řidič audi neuposlechl výzvy k zastavení vozidla, po celou dobu ujížděl vysokou rychlostí, místy přes 180 km/h a. V obci Konecchlumí odbočil do obce Kovač a následně jel směrem do obce Butoves. V obci Butoves řidič pronásledovaného vozidla odbočil a pokračoval zpět směrem k hlavní silnici. Následně mezi obcemi Kovač a Butoves v levotočivé zatáčce vlivem vysoké rychlosti nezvládl řízení, dostal smyk a skončil s vozidlem částečně mimo komunikaci. V tu chvíli policisté proti řidiči i spolujezdci použili donucovací prostředky hmaty, chvaty a hrozbu namířenou střelnou zbraní a oba muže zajistili.

Policisté následně vyzvali 35letého řidiče k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla, což učinil, nicméně předložil pouze doklad totožnosti a osvědčení o registraci vozidla. Řidičský průkaz nepředložil a hlídce sdělil, že není vlastníkem řidičského oprávnění, což potvrdila i provedená lustrace. Provedená dechová zkouška vyloučila přítomnost alkoholu, orientační test na přítomnost jiných návykových látek vyšel pozitivní na Kanabinoidy a Amphetamines/Methamphetamines. Řidič byl proto vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření, které odmítl.  U 40letého spolujezdce policisté nalezli v plastové lahvičce zhruba 0,5 g pervitinu.

Přestupkové jednání obou mužů jsme oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
14.4.2023, 10:45

vytisknout  e-mailem