Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidič neznámému splnil sen

MOST - Svezl ho v náklaďáku a přišel o mobil; Mladý muž sprejoval na zeď domu. 

Předložila nepravdivé potvrzení o zaměstnání i výplatní pásky
Kvůli získání půjčky se měla dopustit podvodného jednání 30letá žena z Mostu. Ta měla s jednou společnostní v úmyslu získat neoprávněný majetkový prospěch uzavřít smlouvu o spotřebitelském úvěru na půjčku v částce 15 000 korun. Společnosti předložila potvrzení o zaměstnání jedné firmy a výplatní pásky. Materiály byly nepravé a údaje nebyly pravdivé. V uvedené firmě nikdy nepracovala, jak zjistila policie šetřením. Žena půjčku získala a zaplatila pouze první splátku. Poškozené společnosti tímto jednáním vznikla škoda ve výši 13 000 korun. Policie ji nyní obvinila z přečinu úvěrového podvodu. 

Mladík důchodcům pomaloval zeď i dveře
Policisté z policejní stanice Meziboří objasnili případ sprejerství. V loňském roce měl dle výsledků šetření pomalovat místní občan novou fasádu u budovy domova sociálních služeb v Meziboří, kam sprejem fialové barvy napsal asi metrový nápis a následně ve stejnou dobu lihovým fixem popsal u objektu vstupní plastové dveře, na které napsal svůj vzkaz. Poškozené společnosti zanechal hmotnou škodu ve výši 4 200 korun. Policie 26letého mladého muže obvinila z přečinu poškození cizí věci, za který mu hrozí až jeden rok odnětí svobody. 

Filuta okradl dva ochotné řidiče
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 43letého muže z Mostu. Ten měl okrást řidiče a motoristku. U jedné pumpy se dal filuta do řeči s neznámým řidičem nákladního vozu. Řekl mu, že jeho sen bylo vždy se svést v nákladním autě. Tak dlouho ho přemlouval, až řidič svolil a svezl ho po Mostě. Poté ho vysadil a odjel do zaměstnání. Tam zjistil, že nemá mobil, který měl volně položený v kabině. Vrátil se do města a lapku hledal. Našel ho u jednoho obchodu, kde nedaleko spatřil i hlídku policie, na kterou se obrátil o pomoc. Mezi tím podnikavec mobil zahodil do listí, kde byl posléze telefon nalezen. Ve druhém případě měl požádat řidičku osobního vozidla, aby ho odvezla na čerpací stanici, že mu došly pohonné hmoty a uspěl. Během zpáteční jízdy  využil nepozornosti ochotné řidičky a měl jí odcizit z kabelky peněženku s platební kartou a hotovostí. Kradl i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen. Celkem způsobil poškozeným škodu za 8 400 korun. Peněženka nebyla zajištěna.

nprap. Ludmila Světláková
Most 28. ledna 2019

vytisknout  e-mailem