Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidič octavie měl vybržďovat mercedes

SEMILSKO - Nyní je podezřelý z pokusu o ublížení na zdraví. 

Harrachovští policisté vyjeli v sobotu v ranních hodinách na silnici I/10 poblíž Harrachova, kam je prostřednictvím linky 158 přivolal 53letý řidič osobního vozidla značky Mercedes. Ten právě projížděl od Kořenova do Harrachova, když v místě zvaném U Černého mostu zaregistroval podivné chování řidiče osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia Combi, který na něj z nepochopitelných důvodů troubil, blikal a různě gestikuloval. Potom jel šofér octavie v místě, kde je vyznačena podélná čára souvislá, vedle něj a nakonec ho předjel a dvakrát po sobě vybrzdil.

Zatímco první vybrždění octavie oznamovatel ustál, při druhém už nedokázal střetu zabránit a naboural do něj zezadu. Naštěstí se nejednalo o velký náraz. Oba řidiči po něm vystoupili ze svým vozidel a začali se dohadovat. Potom na místo konfliktu přijeli policisté, kteří jejich výpovědi zaprotokolovali a případem se i nadále zabývají pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Osmatřicetiletý řidič octavie svou vinu na incidentu popírá a jeho děj popisuje naprosto odlišně od oznamovatele, nicméně připouští, že mu vadila pomalá jízda řidiče mercedesu, která následující konflikt dá se říci odstartovala.

Policisté nyní musejí zjistit, kdo byl v tomto případě agresorem a kdo obětí. Ať už dopadne vyšetřování jakkoliv, jsou  takové události v silničním provozu velmi nebezpečné a mohou skončit těžkým zraněním nebo smrtí člověka, a to by si měl každý řidič včas uvědomit.


22. 5. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem