Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič osobního vozidla po nárazu do stromu vyvázl naštěstí jen s lehkým zraněním.

RAKOVNICKO - Řidič nákladního vozidla nerespektoval plnou čáru, začal předjíždět a protijedoucí vozidlo skončilo nárazem do stromu, aby se vyhnul čelnímu střetu 

V pátek 4. září 2015 před desátou hodinou ranní došlo k dopravní nehodě mimo obec, a to v katastru obce Lišany. K nehodě mělo dojít pravděpodobně tak, dle vytěžení poškozeného a svědka, že dosud nezjištěný řidič s blíže nezjištěným nákladním vozidlem jel ve směru od Lišan na Krupou. Neznámý řidič nerespektoval vodorovné dopravní značení, a to podélnou čáru souvislou a začal předjíždět kolonu aut. Při předjíždění vozidel, proti řidiči nákladního vozidla, přijížděl v mírné pravotočivé zatáčce osobní automobil Suzuki, jež řídil dvaasedmdesátiletý muž. Řidič Suzuki se chtěl vyhnout čelnímu střetu s nákladním vozidlem, a tak najel vpravo, kdy už vyjel z komunikace do pravého silničního příkopu a čelně narazil do stromu. Při nehodě došlo k lehkému zranění dvaasedmdesátiletého muže, který byl záchrannou službou převezen do rakovnické nemocnice.
 
Řidič s nákladním vozidlem ujel od dopravní nehody, aniž by zastavil a celou událost nahlásil. Přítomnost alkoholu nelze u tohoto řidiče bezpečně vyloučit. Dechová zkouška u řidiče osobního vozidla byla negativní.
 
 
 
 
 
nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
7. září 2015
 

vytisknout  e-mailem