Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řidič osobního vozu odvrátil tragédii

Český Krumlov - Řidič osobního vozu se dokázal vyhnout autobusu v protisměru a raději sjel do pole. Autobus pak v protisměru havaroval. (Hlasová schránka 974 221 116) 

DN autobus
Tragické dopravní nehodě u Dolního Třebonína zabránil rychle reagující řidič osobního vozu. Muž řídil vůz značky Opel a jel kolem desáté hodiny dopolední směrem z Českého Krumlova na České Budějovice. Mladý řidič viděl v protisměru linkový autobus, vybočující ke středu vozovky. Na autobus blikal a troubil, ale ten stále směřoval proti jeho osobnímu vozu v protisměru.
DN autobus
Čelní střet tak byl nevyhnutelný. Řidič osobního vozu zareagoval jediným správným způsobem, aby neohrozil nikoho dalšího, sjel s vozem do pole a zde vozidlo bravurně zastavil. Nebyl zraněn a pravděpodobně si ani nepoškodil vozidlo. Jednoznačně však svojí pohotovou reakcí odvrátil tragickou nehodu. Autobus tak osobní vůz minul a sjel z krajnice v protisměru do pole a převrátil se na levý bok. V autobuse cestovalo zhruba patnáct cestujících. Jeden z cestujících utrpěl pravděpodobně pouze lehké poranění a byl převezen do nemocnice. Řidič autobusu vyvázl bez zranění.


Silnice byla průjezdná a policisté řídili provoz kyvadlově. Pouze při vyprošťování autobusu byla silnice na dobu zhruba jedné hodiny uzavřena v obou směrech a objízdná trasa vedla přes Dolní Třebonín. Dvacet minut po poledni byla silnice opět plně zprůjezdněna.


Příčinu dopravní nehody vyšetřují policisté, jednou z možných verzí může být mikrospánek řidiče autobusu.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

16. května 2012

 

 

vytisknout  e-mailem