Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidič pod vlivem drog se snažil policistům ujet

JIHLAVSKO: Řídil auto, které je vyřazeno z registru vozidel a platnost technické prohlídky skončila před pěti lety 

Policisté dopadli v Jihlavě řidiče, který řídil vozidlo pod vlivem drog a i přesto, že to má soudem zakázané, snažil se před policejní hlídkou ujet a při své nebezpečné jízdě ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.
V pondělí 20. srpna si policisté před devátou hodinou dopoledne všimli na ulici Smrčenská vozidla Opel Calibra, které se rozhodli zkontrolovat. Řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a začal ujíždět ve směru k ulici Sokolovská. Policisté za automobilem okamžitě vyjeli. Na služebním vozidle použili světelné výstražné znamení. Řidič pronásledovaného vozidla však na výzvy k zastavení dále nereagoval a v rychlé jízdě pokračoval. Při své bezohledné a nebezpečné jízdě ohrozil mimo jiné chodkyni, která po ulici Smrčenská procházela se svým psem a před automobilem Opel musela uskočit tak, aby nedošlo ke střetu s vozidlem. Ujíždějící automobil se policistům podařilo zastavit na ulici Slavíčková.
Při kontrole zjistili, že řidičem je sedmatřicetiletý muž, který má soudem uložen mimo jiné trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Dále u řidiče provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivním výsledkem na amfetamin. Dechová zkouška byla u muže negativní.
Při kontrole automobilu policisté zjistili, že je trvale vyřazeno z registru vozidel, platnost technické prohlídky skončila v roce 2007 a automobil není pojištěn. Policisté řidiči uložili kauci, neboť vzniklo podezření, že se bude vyhýbat následnému přestupkovému řízení, kterou však muž nezaplatil, a proto byl nařízen odtah vozidla Opel.
Podezřelého muže policisté převezli na obvodní oddělení. Policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Dále je muž podezřelý ze spáchání dopravních přestupků.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
21. srpna 2012

vytisknout  e-mailem