Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidič policistům ujížděl, navíc byl ozbrojen

VSETÍNSKO: V autě měl zbraně, byl pod vlivem drog a neměl řidičské oprávnění  

Vsetín - Výskyt podezřelé osoby ohlásil včera odpoledne na linku 158 anonymní oznamovatel. Dle jeho slov se měla osoba pohybovat ve Lhotě u Vsetína v osobním vozidle značky BMW 3 černé barvy.

Policisté ihned začali s prověřováním tohoto podání. Černé BMW se zde skutečně nacházelo a jelo směrem ke Vsetínu. Policisté chtěli auto zastavit a provést kontrolu jeho řidiče. Šofér ovšem na výzvy k zastavení nereagoval a snažil se hlídce policistů ujet.  Ve třináct hodin bylo vozidlo zastaveno ve Vsetíně na nadjezdu Pionýrů.

Při zastavování vozidla hlídka viděla, že má podezřelá osoba ve své blízkosti zbraň. Protože byla důvodná obava, že by zbraň mohla být užita, byl aplikován donucovací prostředek hrozby namířenou střelnou zbraní , osoba byla zajištěna a převezena na vsetínské obvodní oddělení. 

Bylo zjištěno, že za osobou řidiče je třiatřicetiletý muž ze Vsetína. Ve skutečnosti "neřidič", kterému byl vloni v prosinci vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a navíc pod vlivem drog. Jakou návykovou látku řidič užil ukáže až výsledek provedeného testu. V autě byly nalezeny celkem dvě bez povolení přechovávané zbraně a jedna replika zbraně. Zbraně budou odeslány na odbornou expertizu, kde se bude prověřovat zda s nimi nebyl spáchaný trestný čin nebo jestli se nejedná o hledané zbraně.

Třiatřicetiletý muž je v tuto chvíli v cele a je proti němu vedeno trestní řízení. Už teď se dá ale říct, že mu bude sděleno podezření z přečinů nedovoleného ozbrojování, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

28. ledna 2010, nprap. Ludmila Brousilová

vytisknout  e-mailem