Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič policistům ujížděl

Nalezli u něj drogy  

     Při osobní prohlídce zajistili policisté u osmadvacetiletého řidiče plastové sáčky s práškem.
 

     Dopravní policisté zastavovali 31. prosince roku 2011 v odpoledních hodinách v Bystřici řidiče osobního vozidla Seat Toledo. Řidič na jejich výzvu nejdříve prudce zastavil, poté však začal couvat. Otočil se a hlídce začal ujíždět. Velkou rychlostí projel ulicí Nová a na křižovatce chtěl odbočit vlevo. Křižovatku však projel rovně a sjel z meze na odstavnou plochu u zemědělského družstva. I když u vozidla poškodil podvozek, hlídce ujížděl dál. Projel ulicí K Nesvačilům, vjel do Družstevní ulice a s vozidlem zastavil až u prvního panelového domu.
 

     Policisté kromě totožnosti řidiče zjistili i to, že má platnou blokaci řidičského oprávnění a platný zákaz řízení motorových vozidel. Provedli u něj dechovou zkoušku. Ta byla negativní. Dále zjišťovali, zda řidič není pod vlivem omamných a psychotropních látek. Orientační test byl pozitivní, a to na látky Amfetamin, Metamfetamin a Extázi. Z toho důvodu ho vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve a moče, to však odmítl.
 

     Policisté muže zadrželi a převezli na služebnu. Při osobní prohlídce u něj nalezli devět plastových sáčků s krystalickou látkou a psaníčko s nezjištěnou látkou uvnitř. Kriminalisté zaslali zajištěný materiál na chemickou expertízu. Tou bylo zjištěno, že se jedná o metamfetamin (pervitin) o váze 1,6653 gramů.
Vzhledem k množství drogy, kterou měl muž u sebe, kriminalisté  případ kvalifikovali jako přestupek a počátkem února ho předali k projednání na Městský úřad do Benešova.
 

     Případ dopravní nehody, řízení pod vlivem drog a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání dále prošetřovali a zpracovali dopravní policisté.

 

por. Bc. Zuzana Stránská

13. únor 2012

 

vytisknout  e-mailem