Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Řidič porušil nejen rychlost

Dopravní akce na čtyřproudové silnici I/48. 

 
Pří dopravní akci, která proběhla v pondělí 17.  srpna v době od sedmé hodiny ranní do poledne na silnici I/48 byl u Starého Jičína, místní části Palačov kontrolován také (41) řidič z Děčínska.
 
Při projednávání přestupku, kdy řidič vozidla Peugeot porušil povolenou rychlost, bylo zjištěno, že má vysloven zákaz činnosti Okresním soudem v Prostějově, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do března 2011 a dále není držitelem příslušného řidičského oprávnění. V místě, kde je povolená rychlost 90 kilometrů za hodinu jel 117 kilometrovou rychlostí. Dále dopravní policisté zjistili,  že po muži je vyhlášeno celostátní pátrání na základě příkazu k zatčení vydaným Městským soudem Brno z roku 2004. Muži bylo poté ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.  Následně byl předán kolegům, kteří jej eskortovali k brněnskému soudu.
Dopravní policisté při této akci, která byla zaměřená  na dodržování povolené rychlosti a probíhala na několika místech silnici I/48, kde je povolená maximální rychlost devadesát kilometrů, zkontrolovali celkem třiadevadesát vozidel a zjistili pětačtyřicet přestupků. Čtyřiadvacet řidičů porušili povolenou rychlost, jeden řidič nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem a jedno vozidlo nemělo v pořádku technický stav. Na pokutách policisté vybrali  téměř padesát tisíc korun.
 

vytisknout  e-mailem