Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidič poškodil tři auta

MOST - V dechu mu koloval alkohol; Nehodovost za rok 2018; Hříšníci za volantem. 

Z objektu odnesli kufry s nářadím za 33 000 korun
Kriminalisté mostecké policie odhalili pachatele, kteří se vloupali do komerčního objektu a odcizili nářadí. Muž ve věku 38 let z Mostu spolu s další osobou měl v nočních hodinách vniknout za užití násilí do budovy v centru města Mostu a uvnitř měli odcizit různé elektrické i ruční nářadí. To  poté uschovali v parku Šibeník a s třetím, 27letým Mostečanem, ho odnesli do jednoho bytu na sídlišti Zahradní. Lup poté rozprodali. Poškozeným firmám trojice způsobila škodu ve výši 33 500 korun. Vyšetřovatel 38letého muže obvinil z přečinu krádeže ve spolupachatelství, jeho komplic zatím obviněn nebyl. Třetí 27letý muž čelí obvinění z podílnictví. Oba obvinění jsou nyní ve vazební věznici pro jinou majetkovou kriminalitu.

Mostecko má více nehod, naštěstí bez obětí na životech
Na Mostecku došlo loni k nárůstu dopravních nehod. V roce 2017 se stalo na silnicích Mostecka 1202 nehod, loni jich bylo o 89 více. Nejvíc nehod policie registrovala v listopadu (135), nejméně v únoru (84). Zatímco předloni při nehodách vyhasly 4 životy, loni se střety obešly bez smrtelných následků. Tři osoby utrpěly těžká zranění – dva řidiči a jeden chodec, 195 lidí vyvázlo s lehkým poraněním. Hmotné škody přesáhly částku 49 milionů korun. Ve 32 případech byl u účastníků nehod zjištěn alkohol. Šestnáct viníků mělo více jak 1,5 promile alkoholu.  Další dvě osoby byly pod vlivem drogy. Tradičně na vině dopravních kolizí je nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě a nepřiměřená rychlost. V obci řidiči havarovali v 907 případech, mimo obec policie řešila 384 dopravních střetů. U 52 nehod došlo ke střetu s chodcem. Nejčernějšími dny byly úterý a čtvrtky, kdy bylo i nejvíce zraněných osob. Muži bourali 473x, ženy jen v 166 případech.
Přestože došlo loni k nárůstu nehod, okres Most má v rámci kraje nejméně nehod, jediný okres je bez smrtelných následků a počet těžce zraněných osob je nejnižší. Tato pozitivní čísla lze přičíst i k bezpečnosti našich silnic.  

Řidič poškodil tři auta, byl pod vlivem alkoholu
Dopravní policisté včera kolem 02. hodiny řešili na mosteckém sídlišti Zahradní dopravní nehodu. Tam řidič škodovky měl při jízdě poškodit přední část zaparkovaného vozidla značky Seat. Pokračoval v jízdě a na stejném místě narazil do boku stojícího vozidla značky Renault, které bylo nárazem odhozeno na další vůz. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem přes 2,5 promile alkoholu v dechu. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Policisté odhadli škodu na částku 70 tisíc korun. Motorista je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Čtyři řidiči měli o víkendu pozitivní testy na drogy
Policisté o víkendu přistihli čtyři řidiče, kteří řídili svá vozidla a měli pozitivní testy na drogy. Hlídky motoristy zastavily v mosteckých ulicích J. Průchy, Višňová a Žatecká. Čtvrtý hříšník narazil na policejní kontrolu na silnici I. třídy u obce Želenice. Tři muži za volantem měli pozitivní testy na metamfetamin, muž, který byl kontrolován v Žatecké ulici, měl pozitivní test na canabis. Řidiči ve věku 18, 24, 34 a 36 let se podrobili lékařským vyšetřením a odběrům biologického materiálu a od policistů si následně převzali záznamy o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

Most 21. ledna 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem