Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič před jízdou požil návykovou látku

KLADENSKO - Při dopravní nehodě byl jeden z řidičů pozitivní na návykovou látku. 

Policisté oddělení hlídkové služby v rámci výkonu služby zaznamenali dne 2. září 2020 v půl deváté dopraní nehodu dvou vozidel továrních značek Iveco a BMW v Kladně na křižovatce ulic Vítězná - Tylova- Erbenova - ČSA.  Policejní hlídka provedla prvotní šetření a oba řidiči uvedli, že si předají iniciály a sepíší záznam o dopravní nehodě a vyřeší bez přítomnosti policie. Vzhledem k tomu, že byla policejní hlídka již na místě provedla lustraci obou řidičů a vyzvala je k dechovým zkouškám. Policejním šetřením bylo zjištěno, že dechové zkoušky u dvaatřicetiletého i u pětapadesátiletého řidiče jsou s negativním výsledkem.  Policisté si povšimli, že mladší z řidičů, který řídil nákladní vozidlo Iveco byl velmi neklidný a roztržitý a z těchto důvodů byl proveden i test na přítomnost návykových látek, který byl v tomto případě pozitivní.

Na místo dopravní nehody byli přivoláni kladenští policisté dopravního inspektorátu k  šetření této dopravní nehody. Řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši až 3 roky.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
4. září 2020

vytisknout  e-mailem