Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič s 2,5 promile měl dve verze, jak se nehoda stala

RAKOVNICKO - Údajně požil alkoholu až po dopravní nehodě. 

Za Rakovníkem směrem na obec Kněževes došlo k dopravní nehodě, kde havaroval řidič s nákladní soupravou, naštěstí bez zranění. Řidič měl ale dvě verze, jak se dopravní nehoda stala.

První verzí tvrzení jedenatřicetiletého řidiče nákladní soupravy došlo pravděpodobně tak, že řidič jel se soupravou od Rakovníka na Kněževes a na rovném úseku se míjel s protijedoucím vozidlem nezjištěného typu stříbrné barvy, které mělo jet levými koly po středové čáře a řidič soupravy, ve snaze zabránit střetu s protijedoucím vozidlem, vjel na pravou krajnici, která se s ním utrhla a následně tak vjel do pravého silničního příkopu, kde se pravou částí soupravy „opřel“ o strom.

Druhá verze zněla zase trochu jinak.  Řidič soupravy uvedl, že jel ve směru od Rakovníka na Kněževes a na rovném úseku v opačném směru předjíždělo stříbrné vozidlo nezjištěného typu nákladní automobil, kdy se mělo údajné stříbrné vozidlo na poslední chvíli zařazovat před nákladní vozidlo a on ve snaze, aby zabránil střetu se stříbrným vozidlem, vjel s nákladní soupravou vpravo na krajnici, která se pod soupravou utrhla, a on skončil v příkopu, kde se opřel o strom.

Dopravní policisté vyzvali řidiče nákladní soupravy k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která byla pozitivní, a to s hodnotou přes 2,5 promile alkoholu. S výsledkem byl muž srozuměn, a na to uvedl, že byl v šoku a hlídce sdělil, že alkohol požil až po dopravní nehodě. Následně byl řidič vyzván k lékařskému vyšetření s následným odběrem biologického materiálu, kdy po provedeném rozboru bude přibrán soudní znalec z oboru soudního lékařství a toxikologie.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS, z nichž ze Záchranné zdravotnické služby lékař po vyšetření řidiče nákladní soupravy neshledal žádné zranění.

Dopravní nehoda je v šetření rakovnických dopravních policistů.

 

nprap. Michaela Richterová

tisková mluvčí

P ČR Rakovník

23. března 2016

vytisknout  e-mailem