Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidič s 5,64 promile způsobil dopravní nehodu

JIČÍNSKO – Narazil do auta, kde ohrozil 2 malé děti. 

V uplynulém víkendu došlo k dopravní nehodě na silnici 1. třídy č. 35, ve směru jízdy od obce Kněžnice na obec Jinolice a Podůlší. Incident se stal v dopoledních hodinách, kdy 48letý řidič vozidla Škoda Rapid nedostatečně věnoval svou pozornost řízení a pozdě reagoval na zpomalující a zastavující vozidla před železničním přejezdem u obce Jinolice.

Řidič Škody Rapid narazil do zadní části téměř stojícího vozu Škoda Octavia, ve kterém seděli 2 dospělé osoby a 2 malé děti (5 měsíců a 4 roky).  Po nárazu se obě vozidla zastavila, ale ke zranění osob při dopravní nehodě naštěstí nedošlo.

Jičínští dopravní policisté muže vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Muž s dechovou zkouškou souhlasil. Hodnota na přístroji opakovaně ukázala pozitivní výsledky. Na dispeji přístroje se objevila těžko uvěřitelná hodnota, a to 5,64 promile alkoholu v dechu.  Při nehodě vznikla celková hmotná škoda ve výši přibližně 90 tisíc korun. Nezodpovědnému účastníkovi silničního provozu policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Muži bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na 3 roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Někteří neukáznění řidiči usedající za volant posilněni alkoholem ohrožují touto riskantní jízdou nejen sebe, ale především ostatní účastníky silničního provozu. 

por. Bc. Martina Jandová
4.7.2024

vytisknout  e-mailem