Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidič s třemi promilemi skončil na záchytce

LIBERECKO - V neděli odpoledne usedl za volant značně opilý 30letý Jablonečan. Liberečtí policisté u něj provedenou dechovou zkouškou naměřili téměř 3 promile alkoholu v dechu. 

Na záchytné protialkoholní stanici při Krajské nemocnici Liberec skončil v neděli večer 30letý Jablonečan. Muže kontrolovala v neděli krátce po třetí hodině odpoledne policejní hlídka ve značně opilém stavu. Muž usedl za volant osobního motorového vozidla Ford Scorpio a brázdil si to ulicemi Liberce. Jenže netušil, že jeho jízdu v ulici  Dr. M. Horákové ukončí policisté. Při silniční kontrole policisté kromě kontroly dokladů potřebných k řízení motorového vozidla provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku na alkohol přístrojem Dräger a nestačili se divit. Řidič, 30letý Jablonečan, byl opravdu ve velmi bujaré náladě. Dechová zkouška ukázala hodnotu 2,80 promile alkoholu v dechu. I opakované zkoušky nedopadly o moc lépe, naměřené hodnoty činily 2,93 a 3,10 promile alkoholu v dechu. Kromě provedených dechových zkoušek se alkoholem značně posilněný řidič podrobil na základě výzvy policistů i lékařskému vyšetření spojeného s odběrem žilní krve.

V tuto chvíli policisté z Obvodního oddělení Liberec - Centrum zahájili v dané věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "Ohrožení pod vlivem návykové látky", za který hrozí muži až jednoletý trest odnětí svobody, peněžitý trest či zákaz činnosti.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
17. února 2014

vytisknout  e-mailem