Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidič s vozidlem ujížděl policistům

HORAŽĎOVICE - Při kontrole policisté zjistili, že řidič má dva zákazy činnosti a nesmí řídit motorová vozidla do roku 2023. 

Policisté z obvodního oddělení v Horažďovicích v rámci dohledu nad silničním provozem zjistili v úterý 20. března tohoto roku řidiče, který řídil vozidlo a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky. Muž jel s vozidlem značky Opel Omega Caravan čtyřicet minut po desáté hodině dopoledne obcí Horažďovice Předměstí do Horažďovic po Blatenské ulici, kde jej policisté zaznamenali.

Policisté chtěli řidiče zkontrolovat a řidič na výzvy k zastavení vozidla nereagoval, pronásledovali ujíždějící vozidlo.

Řidič pokračoval na ulici Šumavskou, odbočil do Mayerovy ulice, kde probíhá rekonstrukce a je zde umístěna dopravní značka „Zákaz vjezdu všech vozidel“, ale řidič tento zákaz porušil a pokračoval na staveniště. Tato ulice byla neprůjezdná a policisté našli odstavené vozidlo za ulicí Mayerova. Po řidiči, který se ve vozidle nenacházel, dále pátrali a na Blatenské ulici si všimli muže, který  odpovídal řidiči, jenž ujížděl a kontrolovali jej. Policisté zjistili totožnost třicetiletého muže ze Strakonic, kterého převezli na oddělení k provedení dalších úkonů.

U muže byla zjištěna neznámá krystalická látka ve dvou sáčcích, kterou policisté zajistili a předali k dalšímu znaleckému zkoumání.

Policisté zjistili, že muž má podle dvou rozsudků soudů uloženy dva tresty zákazu činnosti řízení motorových vozidel. Podle prvního Krajským soudem v Českých Budějovicích od měsíce června 2010 do března 2021 a podle druhého Okresním soudem ve Strakonicích od měsíce května 2013 do března 2023.

Ve zkráceném přípravném řízení muž převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Ladmanová Dana

21. března 2018

vytisknout  e-mailem