Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Řidič sanitky nadýchal přes promili

V těchto dnech novojičínští policisté prošetřují muže (39) z Novojičínska, který je podezřelý, že na konci července letošního roku jel se sanitním vozidlem Mercedes, které patří soukromé společnosti, pod vlivem alkoholu. 

Řidič se sanitním vozidlem, kterým jsou převáženi pacienti, překročil povolenou rychlost v obci Kujavy, kde byla naměřena rychlost vozidla 68 kilometrů v místě, kde je povolená maximální rychlost padesát. Při projednávání přestupku policisté zjistili, že řidič je ovlivněn návykovou látkou. Provedenou dechovou zkouškou bylo u řidiče naměřena hodnota 1,80 promile alkoholu v dechu. Opakované měření bylo s výsledkem 1,89 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiči následně zakázali další jízdu a rovněž mu byl zadržen řidičský průkaz. Řidič, který jel ve vozidle sám, následně nesouhlasil s naměřenou hodnotou alkoholu v dechu a žádal odběr krve. Muž byl poté převezen na odborné vyšetření, spojené s odběrem krve, do nemocnice v Novém Jičíně.
V těchto dnech byl policistům doručen výsledek krve, který prokázal hodnotu 1,48 promile alkoholu v krvi řidiče.
Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení k objasnění a prověření skutečností nasvědčujících spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem