Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Řidič sanitky se srazil s tramvají

V pondělí dne 1. září krátce po půl šesté ráno došlo na ulici Plzeňská v Praze 5 k dopravní nehodě sanitního vozu a tramvaje.  

Nehoda se stala krátce předtím, než řidič tramvaje odbočil do vozovny. Končil právě směnu, takže naštěstí nevezl žádné cestující. Tramvaj řídil v levém jízdním pruhu ulice Plzeňská směrem dolů. V místě, kde koleje křižují komunikaci a tramvaje zajíždějí do vozovny, se však střetl se sanitkou soukromé zdravotnické služby, která poměrně velkou rychlostí projížděla ve stejném směru v pravém jízdním pruhu. Její třiatřicetiletý řidič nedal tramvaji přednost a došlo ke střetu. Tramvaj vykolejila a částečně zablokovala vozovku.

Následkem nehody utrpěl řidič sanitky zranění klíční kosti a skončil v nemocnici. Padesátiletý řidič tramvaje vyvázl bez zranění. Vznikla celková škoda v předběžné výši 2 200 000 korun. Alkohol v krvi řidičů vyloučila orientační dechová zkouška.

Po dobu odstraňování nehody byla osobní doprava vedena po tramvajovém pásu. Krátce před půl osmou byl provoz v těchto místech opět obnoven.

Příčinu nehody nyní vyšetřují policisté z oddělení dopravních nehod pražského dopravního inspektorátu.  

vytisknout  e-mailem