Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Řidič se odmítl podrobit dechové zkoušce

Zlínsko - opilý řidič nejprve před policisty utíkal, pak nechtěl vystoupit ze služebního vozidla a podrobit se odběru krve. 

Dne 7. ledna 2010 kolem čtvrt na jedenáct večer byl v obci Luhačovice kontrolován hlídkou Inspektorátu cizinecké policie Zlín, čtyřiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla značky Škoda Octavia. Policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, kterou několikrát odmítl i přes to, že byl poučen o důsledcích, které mohou nastat, pokud dechovou zkoušku neprovede. Během projednávání přestupku se řidič pokusil o útěk, v tom mu ale policisté zabránili.
Následně byl odvezen do Městské nemocnice Slavičín, před kterou pro změnu nechtěl vystoupit ze služebního vozidla. Policisté se marně snažili řidiči domluvit, aby z vozidla vystoupil a tak mu s výstupem museli pomoci. Odvedli ho k odběru krve, který opět bezdůvodně odmítl. Dechové zkoušce se nakonec po hodině od zastavení podrobil, s výsledkem 1,13 promile, u opakované zkoušky po pěti minutách byla naměřena hodnota 0,97 promile.
 
nprap. Bc. Dana Krejčí
preventistka cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem