Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidič spal, zloději kradli

MOST - Když se probudil, lapkové prchli; Žena vybírala z účtu druha; Senior doplatil na ochotu 

 Zloději kradli v kamionu, kde řidič spal

Dva muži ve věku 36 let z Mostu okradli řidiče, který spal v kabině nákladního vozu. Motorista kamionu Iveco koncem června zaparkoval na silnici I/13 poblíž benzinové čerpací stanice Benzina. Kolem půlnoci se náhle probudil a spatřil uvnitř dva neznámé muže. Ti okamžitě z kabiny vyběhli a začali utíkat přes silnici. Muž je pronásledoval, ale nedohonil je. Nechal však otevřené vozidlo. Po návratu zamířil k pumpě, aby přivolal policii. Poté spatřil, že stejní zloději jsou opět u jeho vozidla. Lapkové se dali na útěk, řidiči se podařilo jednoho z nich zadržet. Druhý se k místu vrátil a žadonil, aby muž jeho komplice pustil. Motorista chtěl vrátit zpátky odcizené věci, muž odešel, a už se nevrátil. Zadržený zloděj skončil v rukou policistů. Při zadržení mu z kapsy vypadl mobilní telefon, který patřil řidiči. Kromě toho poškozený přišel i o služební mobil, televizor, navigaci, doklady k vozidlu, osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost. Celkem mu byly odcizeny peníze a věci za více jak 40 000 korun. Policie odcizenou hotovost a věci již nezajistila. Ty stačili lapkové prodat. Policejní komisař dvojici obvinil z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platební karty. Stíhání obviněných probíhá na svobodě. Těm hrozí až tříletý trest odnětí svobody.


 

Důvěřuj, ale prověřuj

Tak tímto heslem se zřejmě neřídil jeden důvěřivý muž z Mostu. Ten se seznámil přes internet s jednou ženou z Děčínska a nastěhoval si ji k sobě do bytu. Žena měla podnikavého ducha a zařídila v bytě rekonstrukci kuchyně a vymalování. To vše měla hradit ze svých peněz, které údajně obdržela od bývalého muže jako splátku dluhu. Radost z nové přítelkyně a nového bydlení však záhy zkalilo zjištění, že muži někdo vybírá z účtu peníze. Obrátil se proto na policii, která se případem začala v květnu zabývat. Výsledek šetření zřejmě muži připravil rozčarování. Peníze mu měla vybírat jeho nová přítelkyně, která v bytě odcizila volně odloženou kartu, ze které pak prováděla u bankomatů výběry různých částek, až účet zcela vybrala. Poškozeného muže tak připravila o sumu 51 tisíc korun. Jak žena přišla na PIN, policie nezjistila, zřejmě si ho zapamatovala. Policie ženě na základě výsledků šetření sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platební karty. Pachatelce hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Mladík útočil proti muži, který měl výhrady k rušení nočního klidu

Zakročit proti výtržníkovi museli policisté obvodního oddělení v Meziboří. Ti o víkendu řešili přestupek proti veřejnému pořádku, kterého se měl dopustit 24letý muž, který rušil noční klid. Na místě se nacházelo několik osob. Mladík ve věku 19 let začal slovně napadat přítomného 43letého muže, který upozorňoval na rušení nočního klidu. Mladík byl zřejmě v ráži. Nereagoval na výzvy policistů a proti muži vystartoval s pěstí, kdy ho chtěl napadnout. Proto policisté proti němu použili donucovacích prostředků a výtržníka zpacifikovali. Na policejním oddělení u něj provedli po zadržení dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Muž byl následně ze zadržení propuštěn. Policisté mu nyní sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Ke zranění osob nedošlo.


 

Zlodějky se vloudily do bytu seniora a tam ho okradly, chtěly jen napít

Nepříjemný zážitek má z včerejšího dne 79letý muž z Mostu. Ten byl odpoledne venčit svého psa, když ho oslovily dvě neznámé ženy. Muž se s nimi dal do řeči a ony ho požádaly, jestli by jim nedal napít. Senior je pozval do svého bytu. Tam se ženy kolem muže motaly a poté mu nepozorovaně ze zadní kapsy kalhot odcizily peněženku. Muž šel do kuchyně pro vodu, a když se vrátil do pokoje, ženy už tam nebyly. Na zemi ležela prázdná peněženka. Podle poškozeného byla jedna žena starší 40 let a druhé mohlo být kolem 25 let. Případem krádeže na osobě se zabývají mostečtí policisté.


 

Baterii zabalil do bundy a chtěl je ukrást, detektiv si zloděje všiml

Povedeného lapku zadržel detektiv jednoho mosteckého supermarketu. Ten minulý týden přišel nakupovat za pět prstů do prodejny. Vybral si dvě krabice s vodovodními bateriemi. Ještě v prodejně je z krabice vyndal, obal odhodil mezi vany a baterie zabalil do bundy, kterou si položil do nákupního vozíku na místo, kde se posazují malé děti. Pak zamířil k pokladně, kterou prošel bez zaplacení. Krádež mu nevyšla. Muž skončil na policii. Lup v hodnotě 5 400 byl zajištěn a 19letému Mostečanovi sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

V bytě příbuzné, kde přespával, ukradl vrtačku za deset tisíc korun, prodal ji v hospodě

Nepoctivě se zachoval 23letý muž z Litvínova. Ten již v červnu v bytě své příbuzné, kde dočasně přebýval, odcizil aku vrtačku za několik tisíc korun. Poškozené firmě, které vrtačka patří, krádeží způsobil hmotnou škodu za deset tisíc korun. Odcizené nářadí týž den prodal v Mostě neznámému muži v jedné restauraci, kdy za ní dostal něco přes tisíc korun. Policie již odcizenou věc nezajistila a muži sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Podezřelý byl již v minulosti za majetkový delikt trestán.


 

Ze stavby zmizela část lešení

Litvínovští policisté pátrají po pachateli, který odcizil lešení. Neznámý lapka v Litvínově časně ráno ve středu z komerčního objektu, který je v rekonstrukci, ukradl volně přístupné kovové lešení značky Haki. Poškozený majitel vyčíslil předběžně hmotnou škodu na částku 28 tisíc korun.


 

Vandal zničil sportovní vybavení hřiště

Na oplocené a uzamčené školní hřiště jedné mostecké školy zavítal nezvaný host. Nepřišel si ovšem zasportovat, ale poškodil část sportoviště. Zatím nezjištěným způsobem pořezal krycí plachtu a poničil i matraci v doskočišti pro skok o tyči. Poškozené škole tak poberta způsobil škodu ve výši 32 tisíc korun. Případem poškození cizí věci se zabývá mostecká policie.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. července 2012

vytisknout  e-mailem