Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidič srazil ženu a ujel - aktualizováno

LIBEREC - V pátek odpoledne srazil řidič v ulici Londýnské ženu a ujel. Záchranářům už se nepodařilo ženu přivést k životu. Po neznámém řidiči policisté pátrají.  

Aktualizace 8. 7. 2013

V pátek odpoledne srazil řidič neznámého vozu na přechodu pro chodce v ulici Londýnská 73letou ženu. Aniž by zastavil a poskytl jí první pomoc, z místa nehody ujel. Žena srážku s vozem nepřežila. . .

Na místě nehody zůstaly z neznámého vozu úlomky pravého předního blinkru. To byla jediná indicie, kterou policisté k vozu získali. Dnes se jim podařilo zjistit, že úlomky pocházejí z osobního vozu typu Ford Focus vyrobeného v letech 1998 - 2005. Je pravděpodobné, že si řidič nechal vozidlo opravit, proto apelujeme nejen na občany, ale také na pracovníky autobazarů či opraven, aby kontaktovali policisty v případě, že si u nich nechal zákazník opravit pravý blinkr tmavého Fordu Focus. Informace přijme jakákoliv policejní služebna nebo lze informaci předat policistům na bezplatné tísňové lince 158. K dispozici je i e-mailová adresa:
policie.di@liberec.cz.

Pomozte policistům najít řidiče, kvůli jehož nezodpovědnosti vyhasl lidský život!!!

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
8. 7. 2013
 

________________________________________________________________________________________________________________________________

V pátek krátce před čtvrtou hodinou odpolední přijali policisté z operačního střediska oznámení od náhodného svědka o vážné dopravní nehodě v ulici Londýnská. Řidič neznámého vozu srazil na přechodu pro chodce starší ženu, a aniž by zastavil a poskytl jí pomoc, pokračoval v jízdě dál. Záchranáři, kteří přijeli na místo, se ženu snažili resuscitovat, ale ta svym zraněním bohužel podlehla.

Podle prvotních informací měl ženu srazit řidič combi, tmavě modré nebo černé barvy, rok výroby vozidla zřejmě přelom let 1999 - 2000. Typ vozidla, ani jeho registrační značku, neznáme.

Podle svědků měl řidič neznámého vozu jet po hlavní silnici dál ke kruhovému objezdu, kde odbočil doprava, směrem na Staré Pavlovice. Jedinou indicií, která by mohla pomoci při pátrání po vozidle, je poškození pravého předního blatníku vozu. Dále na místě zůstala i část směrovky, kterou policisté zajistili k provedení odborné expertízy. Od doby oznámení smrtelné nehody jsou v ulicích policejní hlídky, které pátrají po nezodpovědném řidiči vozu, který z místa nehody bez poskytnutí pomoci ujel.

V tomto týdnu je to již třetí dopravní nehoda  v Libereckém kraji s tragickými následky. První se stala 2. července na Jablonecku. Na silnici I/65, zhruba 500 metrů před odbočkou na Rádlo, srazil řidič dodávky cyklistu. Ten na místě nehody zemřel.
Druhá vážná dopravní nehoda se smrtelnými následky se stala hned následující den, 3. července, na silnici I/13 za obcí Rynoltice. Řidič osobního vozu se při projíždění zatáčky dostal do smyku, ten ho vynesl do protisměru, ve kterém pokračoval i při projíždění další zatáčky, a tam se čelně srazil s řidičem nákladního vozu. V osobním autě zemřela spolujezdkyně z předního sedadla, řidič utrpěl zranění těžké.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí Krajského ředitelství policie
Libereckého kraje
5. 7. 2013

 

vytisknout  e-mailem