Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Řidič v BMW ujížděl policistům

Po zběsilé honičce nezvládl řízení a havaroval do svodidel. 

Včera krátce po třiadvacáté hodině stavěli v pražských Vršovicích policisté z pohotovostní motorizované jednotky řidiče černého BMW. Řidič však na předepsanou výzvu k zastavení vozidla nereagoval a naopak prudce sešlápl plyn a začal ujíždět. Na křižovatce ulic Vršovická a Bělocerkevská projel červený světelný signál a pronásledování pokračovalo ulicemi Ruská, Žitomírská, Kodaňská, Finská, Chorvatská, Korunní, Šrobárova až k ulici u Vinohradského hřbitova, kde téměř naboural policejní vozidlo. Ani to ho ale nezastavilo a pokračoval v ujíždění ulicemi Černokostelecká, Solidarity, Sečská, Flájská a V Korytech, kde odbočil na Jižní spojku.
 
Po celou dobu ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, několikrát jel v protisměru a ulicemi se místy řítil rychlostí až 160 km/hod. Na jižní spojce chtěl na poslední chvíli odbočit do ulice Chodovská. Nezvládl však řízení a ve vysoké rychlosti havaroval do svodidel. I přes poškození vozidla se opět pokusil z místa nehody ujet. To se mu nepovedlo, jelikož ho policisté za pomoci donucovacích prostředků vytáhli z auta.
 
Následným dotazem do policejních evidencí zjistili, že pětadvacetiletý řidič má platnou blokaci řidičského oprávnění.
 
Jelikož řidič jevil známky ovlivnění alkoholem nebo omamnými a psychotropními látkami, provedli u něj zasahující policisté orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, ta byla negativní. Test na přítomnost drog v těle už ale negativní nebyl a naopak potvrdil přítomnost amfetaminu v těle.
Zadrženého si na místě převzali policisté z oddělení dopravních nehod, kteří budou havárii vyšetřovat.
 
Pětadvacetiletý řidič je v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 8. 3. 2014
 
 
Odkazy do noveho okna

Havarované BMW

Havarované BMW 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem