Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidič v hotovosti zaplatil 40tisícovou kauci

KRAJ - Policisté měli podezření, že se bude vyhýbat správnímu řízení 

V minulém týdnu dopravní policisté na dálnici D11kvůli rychlé jízdě zastavili řidiče osobního vozidla VW Passat. Muž na 50 km dálnice ve směru od Hradce Králové na Prahu jel rychlostí 154 km/h. Policisté muže vyzvali k předložení dokladů k řízení vozidla. Svoji totožnost však nemohl prokázat, protože u sebe žádný průkaz neměl a oprávnění k řízení motorových vozidel také ne, protože Okresní soud Teplice mu udělil dvouletý zákaz řízení. Policisté 35letého muže podrobili dechové zkoušce na požití alkoholu, která byla negativní. Orientační zkouška na zjištění návykových látek však pozitivní byla. Ukázala přítomnost amfetaminu a metanfetaminu. Lékařské vyšetření a odběr krve řidič odmítl.
Policisté  při prohlídce vozidla našli igelitový sáček s bílým práškem, u kterého měli podezření, že se jedná o drogu. Zatím přesně neidentifikovatelnou bílou krystalickou látku zaslali k odbornému zkoumání. Muže zajistili a převezli na policejní služebnu k provedení dalších úkonů.
Jelikož měli podezření, že se bude vyhýbat správnímu řízení, udělili mu za řízení pod vlivem návykové látky 40tisícovou kauci, kterou na místě dokázal zaplatit v hotovosti. Muži zakázali další jízdu, auto nechali z dálnice odtáhnout, aby netvořilo překážku v silničním provozu a po provedení všech úkonů ho propustili.
Muž, který se dopustil najednou dvou přestupků - porušení rychlosti a řízení pod vlivem návykových látek je navíc podezřelý ze dvou trestných činů - maření výkonu úředního rozhodnutí a přechovávání omamné a psychotropní látky.
Oba přestupky policisté předají k dořešení příslušnému správnímu orgánu, u kterého mu hrozí 50tisícová pokuta a až dvouletý zákaz řízení. Trestné činy postoupili Orlickoústeckým kriminalistům, protože ho v tomto týdnu obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Tisková zpráva z Ústí nad Orlicí zde.

mjr. Iva Kormošová
25.9.2013, 14:20

vytisknout  e-mailem