Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidič vjel do zákazu vjezdu a způsobil nehodu

JIHLAVSKO: Zraněnému chodci pomohl svědek, řidič odjel 

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti devětapadesátiletému muži z Třešťska. V pondělí 17. září došlo kolem páté hodiny večer v Třešti k dopravní nehodě, a to s účastí vozidla a chodce. Řidič po střetu nezastavil, z místa odjel a chodec odešel za pomoci dalšího kolemjdoucího domů. Dopravní nehodu nikdo policii neoznámil. Následující den se zdravotní stav chodce zhoršil a muž musel vyhledat lékařskou pomoc. Poté byla dopravní nehoda oznámena policii a policisté ji začali šetřit.
Na místě nehody provedli policisté po přijetí oznámení ohledání a zadokumentování, dále provedli šetření a výslechy osob. Na základě provedeného prověřování a získaných poznatků od svědka nehody se policistům podařilo vozidlo i jeho řidiče vypátrat. Dále si vyžádali lékařskou zprávu.
Policisté zjistili, že v pondělí 17. září kolem páté hodiny večer jel v Třešti ve vozidle Smart devětapadesátiletý řidič. Jel po ulici, kde porušil dopravní značení, a to zákaz vjezdu všech vozidel. Vjel do zákazu vjezdu a při jízdě autem zachytil o ruční vozík, který za sebou táhl chodec jdoucí před ním. Čtyřiaosmdesátiletý muž po nárazu upadl na zem a zranil se. Řidič vozidla z místa dopravní nehody odjel, aniž by zastavil. V jízdě pokračoval na konec slepé ulice, kde poté přejel přes trávník a chodník a pokračoval do další ulice, na které vozidlo odstavil. Chodci, který se cítil být po dopravní nehodě v pořádku a nežádal lékařské ošetření, pomohl po nehodě dojít domů svědek. Druhý den byl muž převezen do jihlavské nemocnice a bylo zjištěno, že chodec utrpěl při dopravní nehodě středně těžké zranění. Poté byla dopravní nehoda oznámena policii a nehodu začali prověřovat policisté.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
19. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem