Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidičce do jízdní dráhy vběhla srna

BEROUNSKO – Dopravní nehodě byla bez zranění a bez alkoholu. 

Dne 10. března 2021 v podvečerních hodinách policisté berounského dopravního inspektorátu prošetřovali dopravní nehodu v katastru obce Koněprusy.

Osmatřicetiletá řidička jedoucí s osobním vozidlem tovární značky Škoda Rapid po komunikaci III. třídy na trase z obce Koněprusy do Bítova se střetla s lesní zvěří. Do jízdní dráhy řidičce vběhla z pole po pravé straně před vozidlo srna. Po střetu byla poškozena přední část vozidla a srna odběhla zpět do pole. Provedením dechové zkoušky u řidičky byl zjištěn negativní výsledek na alkohol. Škoda na vozidle byla vyčíslena předběžně na částku 10 000,-Kč. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob.

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při projíždění pozemních komunikací poblíž lesních a polních  porostů velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách, kdy je zvěř dezorientovaná, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to  právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
12. března 2021

vytisknout  e-mailem