Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidičce policisté naměřili téměř tři promile alkoholu

JIHLAVSKO: Když odešla z policejního oddělení, chtěla v jízdě ve vozidle pokračovat a policisté ji museli zajistit 

V úterý 13. května přistihli policisté při řízení vozidla ženu, která měla téměř tři promile alkoholu. Když jí policisté po provedení všech nezbytných úkonů z obvodního oddělení propustili, žena opět usedla za volant a s vozidlem se rozjela. Opilou řidičku policisté zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelá ze spáchání trestného činu a dále několika dopravních přestupků.
 
V úterý po sedmé hodině večer přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení od řidiče, který uvedl, že před ním jede vozidlo Ford, které na silnici přejíždí ze strany na stranu. Automobil jel do Jihlavy ve směru od obce Hosov a touto jízdou řidič ohrožoval sebe i ostatní účastníky silničního provozu. Policisté zjistili směr jízdy podezřelého vozidla a okamžitě za ním vyjeli. Na ulici Vrchlického automobil Ford Fusion zastavili a zjistili, že řidičkou je čtyřiapadesátiletá žena, která byla zjevně značně opilá. Policisté provedli u řidičky dechovou zkoušku, při které ženě naměřili hodnotu 2,7 promile alkoholu, opakovaná zkouška u ní ukázala hodnotu 2,61 promile alkoholu v dechu. Policisté opilé řidičce další jízdu zakázali a na místě jí zadrželi řidičský průkaz. Dále ženu převezli na obvodní oddělení k provedení dalších úkonů a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu.
Když ale po osmé hodině večer žena opustila obvodní oddělení, její cesta směřovala opět k vozidlu, usedla za volant a s automobilem se rozjela. Policisté opilou řidičku znovu zastavili. Provedení dechové zkoušky žena bezdůvodně odmítla. Vozidlo řídila i přesto, že přibližně o hodinu dřív přišla o řidičský průkaz. Ženu policisté zajistili a eskortovali ji na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Dnes, ve středu 14. května, sdělil policejní inspektor čtyřiapadesátileté ženě podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Kromě trestného činu je žena dále podezřelá ještě ze spáchání tří dopravních přestupků. Případ policisté dále prověřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
14. května 2014  

vytisknout  e-mailem