Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidičce ujelo auto

VSETÍNSKO: Při nehodě nebyl naštěstí nidko zraněn.  

Blokovou pokutu dostala včera odpoledne třiašedesátiletá řidička, které ujelo auto a narazilo do zábradlí mostu. Žena si vozidlo nezajistila proti pohybu, jak jí ukládá zákon. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn.
 
Třiašedesátiletá řidička z Valašského Meziříčí jdoucí ve směru na Hranice n. M. zastavila se svým vozidlem zn. Peugeot krátce po půl jedné odpoledne na frekventované ul. Vsetínská ve Valašském Meziříčí. S autem zastavila u pravého okraje vozovky, vypnula motor, uzamkla auto a odešla pryč. Když se ke svému vozidlu po krátké chvilce vrátila, nebylo na svém místě, ale o několik metrů dál na protější straně na chodníku. Řidička si auto ve spěchu zapomněla zabrzdit. Po jejím odchodu se rozjelo, přejelo do protisměru, pak na chodník a nakonec narazilo do kovového zábradlí mostu přes řeku Bečvu. Bylo štěstí, že v protisměru zrovna nejelo žádné vozidlo a hlavně po chodníku nikdo nešel. Dechová zkouška u řidičky byla negativní.
 
Na první pohled se může zdát, že se jedná o banální dopravní nehodu. Ovšem není tomu tak. Důsledky této nehody mohly být opravdu vážné.
 
Zákon o provozu na pozemních komunikacích říká, že řidič, který se hodlá vzdálit od vozidla tak, že nemůže v případě potřeby okamžitě zasáhnout, musí učinit taková opatření, aby vozidlo nemohlo ohrozit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.
 
V dnešní době plné shonu, starostí a stresu by se měl člověk zastavit a ověřit si, zda své zažité stereotypy, například zabrzdění a uzamčení vozidla, dodržuje. 
 
 
8. března 2013, por. Mgr. Lenka Javorková 
 
 
 
 
por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

Nehoda VM

Nehoda VM 

Detailní náhled

Nehoda VM

Nehoda VM 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem