Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidiče, který ujel od nehody, policisté vypátrali

KRAJ VYSOČINA: Muž měl téměř dvě promile alkoholu 

Včera policisté pátrali po řidiči, který na dálniční odpočívce narazil vozidlem do jiného automobilu a z místa ujel. Podezřelé vozidlo policisté nalezli a zastavili. Při kontrole zjistili, že má řidič téměř dvě promile alkoholu. Muž skončil na protialkoholní záchytné stanici, je podezřelý ze spáchání trestného činu a dále několika dopravních přestupků. 
 
V úterý 28. července přijali policisté na tísňové lince 158 před šestou hodinou večer oznámení od muže, který uvedl, že na odpočívce na 89 kilometru dálnici D1 ve směru na Prahu do jeho vozidla narazil automobilem řidič, který z místa nehody ujel. Oznamovatel uvedl přibližný popis vozidla a policisté okamžitě začali po automobilu pátrat. Vzhledem k tomu, že ujíždějící vozidlo směřovalo do Středočeského kraje, zapojili se do pátrání po řidiči také policisté dálničního oddělení Bernartice.
Policejní hlídce se podařilo vozidlo, které odpovídalo popisu a mělo viditelné poškození, během krátké doby vypátrat. Automobil Maserati Granturismo zastavili na exitu na kilometru 56. Jednačtyřicetiletý řidič byl zjevně opilý. „U řidiče jsme provedli dechovou zkoušku, při které jsme mu naměřili hodnotu 1,87 promile alkoholu,“ řekl npor. Mgr. David Jirák, vedoucí dálničního oddělení Velký Beranov. Opakovaná zkouška ukázala u řidiče hodnotu 1,88 promile alkoholu v dechu. Policisté dálničního oddělení Velký Beranov muže zajistili a převezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Provedeným šetřením policisté zjistili, že řidič vozidla Maserati couval z parkovacího místa a narazil do zaparkovaného automobilu VW Sharan, jehož řidič byl v tu dobu na nedaleké čerpací stanici. Dopravní nehody si všiml, a když viděl, že automobil z místa ujíždí, obrátil se s žádostí o pomoc na policii. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo.
Dále policisté provedenou dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu u řidiče vozidla Volkswagen. Místo dopravní nehody ohledali a zadokumentovali.
Vzhledem k tomu že automobil Maserati tvořil překážku v silničním provozu, byl nařízen odtah vozidla.
„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodal komisař David Jirák. Vzhledem k tomu, že opilý řidič způsobil dopravní nehodu, od které navíc ujel, hrozí mu za spáchaný trestný čin přísnější postih. Muž je také podezřelý ze spáchání dopravních přestupků, které policisté dále šetří.
Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
29. července 2015
Odkazy do noveho okna

dálnice

dálnice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem