Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidiče v Hradci čeká omezení na městském silničním okruhu

KRÁLOVÉHRADECKO - Dopravní omezení je plánováno na cca čtyři měsíce. 

Počínaje dnem 25. března 2014 začne z důvodu rozsáhlé opravy uzavírka mostu č. 31-003.2(most přes Orlici u Všesportovního stadionu) na silnici č. I/31-Gočárův okruh v Hradci Králové.

Úplně uzavřen bude pravý mostní objekt (myšleno ve směru jízdy od křiž. Brněnská ke křiž. Tesla). Doprava v tomto směru bude převedena přes střední dělící pás do protisměrného jízdního pásu, kde bude vedena jedním jízdním pruhem v délce cca 300 metrů. Poté bude převedena zpět do pravého jízdního pásu. V opačném směru bude provoz veden ve dvou jízdních pruzích, z nichž levý bude sloužit zejména pro osobní vozidla (šíře bude omezena na 2,2 m), pravý bude mít šířku 3,5 m a bude určen především pro nákladní vozidla a autobusy.

V celém dotčeném úseku bude rychlost omezena na 30 km/hod. a bude zde v obou směrech zakázáno předjíždění.
Ukončení prací se předpokládá do 31. července 2014. Není vyloučeno, že po skončení prací proběhne tatáž oprava i na druhém (souběžném) mostním objektu.

Vzhledem ke značnému zatížení uvedeného úseku tranzitní dopravou předpokládáme (zejména ve směru od křiž. Brněnská) tvoření kolon.

Policie žádá řidiče o respektování dopravního značení, kázeň a vzájemnou ohleduplnost. Zde je namístě připomenout ustanovení § 12, odstavec 5), zákona č. 361/2000 Sb., kde je mimo jiné uvedeno, že: „Při souběžné jízdě umožní řidiči vozidel jedoucích v průběžném pruhu řidičům vozidel do tohoto pruhu přejíždějících z pruhu, který přestal být průběžným, vjet tak, aby se vozidla jedoucí v průběžném pruhu a vozidla do něho přejíždějící mohla řadit střídavě po jednom do jízdního proudu průběžného pruhu.“
 
por. Bc. Stanislav Blažek
komisař DI ÚO PČR HK
Dne 19. 3. 2014 ve 13:00

vytisknout  e-mailem