Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidiče vyděsilo policejní vozidlo

JIČÍNSKO - Za jízdu pod vlivem alkoholu mu hrozí až rok vězení.  

V úterý 17. května večer upozornil na lince 158 mužský hlas na opilého mladíka, který měl v Lázních Bělohradě jezdit osobním vozidlem Škoda Favorit.

Novopačtí policisté oznámení prověřili a přitom uvedené vozidlo našli zaparkované poblíž náměstí. Za volantem seděl jednatřicetiletý muž, z jehož dechu byl silně cítit alkohol. Policistům sdělil, že zde pouze spí a nikomu nic nedělá. Po chvíli je požádal, zda by mu nemohli dát „dýchnout“, aby zjistili, jestli není pod vlivem alkoholu. Policisté mu vyhověli a v dechu mu naměřili 2,98 promile alkoholu. Vzhledem k naměřené hodnotě ho důrazně upozornili na to, že v žádném případě nesmí řídit motorové vozidlo. I když slíbil, že nikam nepojede, přesto tomu policisté moc nevěřili a raději zůstali opodál. A udělali dobře. Po několika minutách totiž muž nastartoval a vyjel směrem k náměstí. V okamžiku, kdy si všiml policejního vozidla, začal couvat zpět na parkoviště, kde ho policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky, kterou ovšem odmítl s tím, že neřídil. Vzhledem k tomu, že předtím nadýchal téměř 3 promile alkoholu, převezli ho do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde mu v dechu naměřili 2,4 promile alkoholu. Kupodivu nebyl i  přes takto vysokou hodnotu přijat.

I když neskončil na záchytce, může skončit ve vězení. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mu totiž hrozí až roční pobyt za mřížemi.

por. Hana Klečalová, DiS.
20. května 2016 v 09:49

vytisknout  e-mailem