Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči a alkohol

KLATOVSKO - Při kontrolách zjištěni čtyři řidiči pod vlivem alkoholu. 

     V sobotu 9. listopadu 2013 v Sušici v devět hodin policisté z dopravního inspektorátu kontrolovali řidiče 54 letého muže z obce na Lounsku, který řídil vozidlo zn. Chrysler. Dechová zkouška s výsledkem měření 0,45 promile alkoholu.
Další řidič byl kontrolován v ulici Nádražní v 10.30 hodin a alkoholtester naměřil 0,27 a 0,29 promile alkoholu.
     Policisté z dopravního inspektorátu v sobotu 9. listopadu 2013 v 1.25 hodin kontrolovali v e Strážově řidiče vozidla zn. Citroën muže ve věku 29 let z Klatov. Dechová zkouška byla pozitivní a alkoholtester naměřil 1,18 a opakovaně 1,29 promile alkoholu. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     V neděli 10. listopadu v Klatovech byl v 10.30 hodin kontrolován cizinec ve věku 44 let, který řídil vozidlo zn. Peugeot 306 ve směru od Klatov na Janovice nad Úhlavou. Alkoholtester naměřil 2,09 a opakovaně 2,05 promile alkoholu. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření a odběru krve do zdravotnického zařízení a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
    Uvedeným řidičům policisté zadrželi řidičské průkazy. 
 
 
 

nprap. Ladmanová Dana

11.11.2013

vytisknout  e-mailem