Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

ŘIdiči a drogy

ROKYCANSKO - Během včerejšího den zastaveni tři řidiči, kteří měli pozitivní test na drogy. 

 Během včerejšího dne zastavili policisté tři vozidla, která řídili řidiči pod vlivem omamných látek. Jedním případem se zabývají radničtí policisté, druhý evidují policisté z Rokycan a třetí v Hrádku.Patnáct minut před půlnocí zastavila policejní hlídka v obci Kařez osobní vozidlo značky Škoda, které řídil 27letý muž. Policisté řidiče vyzvali k provedení testu na drogy, který byl s pozitivním výsledkem na cannabis. Na základě toho byl řidič převezen na lékařské vyšetření a odběr krve.
Druhým případem se zabývají rokycanští policisté. Ti v Rokycanech zastavili včera ve dvě hodiny odpoledne osobní vozidlo značky Škoda Octavia, které jelo Pražskou ulicí.  Vozidlo řídil 29letý muž, který při kontrole nepředložil řidičský průkaz s tím, že si jej ještě nevyzvedl, kdy mu byl v minulosti odebrán za spáchané dopravní přestupky. Stejně jako v předešlém případě se řidič podrobil testu na drogy, který byl pozitivní na amfetaminy a cannabis. Lékařskému vyšetření a odběru krve se řidič odmítl podrobit.
Třetí případ je v rukou hrádeckých policistů. Ti pár minut po jedné hodině odpoledne v Hrádku zastavili osobní vozidlo Citroën, které řídil 23letý muž. Při kontrole řidič nepředložil veškeré doklady předepsané k řízení a provozu vozidla, přičemž uvedl, že jej zapomněl doma. Policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil testu na alkohol a drogy. Dechová zkouška byla negativní, ale test na drogy pozitivní, který detekoval látku amfetamin. Muž byl proto převezen na lékařské vyšetření a odběr krve. Všemi případy se policisté nadále zabývají.


nprap. HanaKroftová
19. dubna 2016

vytisknout  e-mailem