Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči a návykové látky

ROKYCANSKO - Policisté během jednoho dne kontrolovali dva řidiče pod vlivem drog a jednoho pod vlivem alkoholu. 

     Včerejšího dne ve 13:45 hodin zastavili dopravní policisté v Mirošově 23letého muže ve vozidle Dacia. Řidiče zastavili z důvodu překročení povolené rychlosti. Po předložení dokladů následovala dechová zkouška, která byla negativní. Provedený test na návykové látky, kterému se řidič dobrovolně podrobil, byl však pozitivní na amfetaminy.
     Dopravní policisté zastavili v odpoledních hodinách ve stejné obci 38letého muže ve vozidle Volkswagen Transporter. Řidič se podrobil testu na drogy s pozitivním výsledkem na cannabis.
     V obou případech se řidiči podrobili lékařskému vyšetření a odběru krve. V současné době je jejich jednání kvalifikováno jako přestupek a po obdržení lékařských výsledků bude ve věci dále rozhodnuto. Řidičům byla na místě zakázána další jízda a zadrženy řidičské průkazy.
     Stejného dne zastavila i hlídka radnických policistů v 21:20 hodin v obci Chomle vozidlo Opel Corsa. Na místě řidiče seděl 69letý muž. Poté co se řidič podrobil dechové zkoušce,  se na displeji přístroje ukázala hodnota 0,41 promile alkoholu v dechu. I v tomto případě byla řidiči zakázána další jízda. Řidičský průkaz policisté muži zadrželi a jeho přestupkové jednání bude následně oznámeno správnímu orgánu.


nprap. Hana Kroftová
5. prosince 2014

vytisknout  e-mailem