Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Řidiči autobusů pod dozorem

Jeden šofér autobusu nadýchal přes půl promile. 

V pondělí 9. listopadu mezi pátou a sedmou ráno proběhla na Novojičínsku dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči autobusů.

Dopravní policisté společně s policisty z obvodních odděleních z celého Novojičínska zkontrolovali na deseti stanovištích celkem 248 řidičů. Někteří šoféři autobusů byli v průběhu dvou hodin zkontrolování více něž dvakrát.

V jednom případě byl u dvaapadesátiletého řidiče autobusu, který měl vyjíždět s linkovým autobusem z Frenštátu pod Radhoštěm do Kopřivnice, zjištěn alkohol v dechu.  Výsledek dechové zkoušky byl 0,58 promile alkoholu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Nyní muži ve správním řízení hrozí pokuta od deseti do dvaceti tisíc korun a zákaz činnosti od půl roku do jednoho roku.
Policisté dále zjistili sedm dopravních přestupků, kdy čtyři byly vyřízeny blokovou pokutou na místě a ve třech případ byl přestupcům uloženy blokové pokuty na místě nezaplacené. Celkově policisté na pokutách vybrali tisíc pět set korun. Na dopravně bezpečnostní akci  bylo nasazeno téměř dvě desítky novojičínských policistů.

Uvedený výsledek dokazuje, že někteří šoféři jsou nepoučitelní a stále usedají za volant pod vlivem alkoholu. V dalších podobných akcích budou novojičínští policisté nadále pokračovat.

vytisknout  e-mailem