Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidiči bez řidičáků nejsou vyjímkou

MOST - Policie během víkendu přistihla sedm neřidičů 

Policie během víkendu zadržela několik neřidičů i těch, kteří si před jízdou dali nějakou tu sklenku alkoholu. Řidič VW, kterého kontrolovala hlídka policistů v Litvínově po půlnoci, měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol a neměl řidičské oprávnění. Policie 28 letému muži sdělila ve zkráceném řízení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Řidič se na výzvu podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve.
Jiný motorista, též v Litvínově, pro změnu porušil zákaz řízení, který mu vydal okresní soud a to až do roku 2010. I on je šetřen pro podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí.
Dalších šest řidičů, kteří neměli řidičská oprávnění, přistihli policisté během prodlouženého víkendu na Litvínovsku a v Mostě. Jeden řídil motocykl Jawa v obci Horní Jiřetín, druhý pak navíc měl i zákaz řízení a policisté ho kontrolovali při řízení osobního vozu v Meziboří, třetí byl kontrolován v Litvínově, dva v Mostě a šestý u Mariánských Radčic. 

Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky byl mosteckou policií obviněn 35 letý muž. Ten měl ve stavu vylučujícím způsobilost řídit v Mostě osobního automobil, když měl v krvi 2,0 kg/g alkoholu. Na křižovatce v centru města pak nedal přednost v jízdě řidiči jiného osobního vozidla, se kterým se střetl. Na automobilech vznikla škoda ve výši 30 tisíc korun.
 

vytisknout  e-mailem