Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Řidiči bourali

Jeseník - víkend se nesl ve znamení dopravních nehod 

 

V sobotu 28. ledna měli dopravní policisté opravdu napilno. Vše začalo již o půl čtvrté ráno v Javorníku na ulici Nábřežní. 25letý řidič s vozidlem Škoda Octavia jel po ulici Smetanova směrem na ulici Nádražní a nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze zasněžené cesty. I přes evidentní intenzivní brzdění narazil do plotové zdi. Náraz zcela zdeformoval přední část vozu. Rychlá záchranná služba muže okamžitě transportovala do Fakultní nemocnice v Olomouci. Řidič svým vážným následkům, bohužel, v neděli podlehl. Policisté zajistili vozidlo pro zjištění případné technické závady. Na místě zjistili, že mladý řidič nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem. Při nehodě zasahovali také hasiči z Jeseníku, kteří provedli následný úklid úniku provozních kapalin a komunikace. Na Jesenicku se jedná o první tragickou dopravní nehodu v roce 2012.

Druhá nehoda se stala o půl jedenácté dopoledne v Travné. 47letý majitel vozu Ssang Yong jel v obci Travná a při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal na zledovatělé vozovce smyk. S autem přejel na levou krajnici. Zde zavadil o kovové zábradlí a sjel s vozidlem do koryta potoku, přičemž se auto převrátilo na střechu. Řidič utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do Jesenické nemocnice. Vozidlo bylo krátce po nehodě převráceno zpět na kola, aby nedošlo k úniku paliva a následně bylo vytaženo jeřábem Hasičského záchranného sboru z Jeseníku.

A do třetice, i tentokrát zlého, šetřili policisté dopravní nehodu opět v Žulové. 28letá řidička v jedenáct hodin večer jela s vozidlem Rover 75 po ulici Sokolské. U obytného domu nezvládla na zasněžené cestě auto a přejela na pravou stranu, následně na chodník, kde narazila do zaparkovaného vozidla Nissan Almera. Po nárazu z místa nehody odjela. Vše viděl svědek, který celou věc oznámil na policii. Příslušníci si pak pro řidičku přijeli až domů, kde měla zaparkované poškozené vozidlo. Provedená dechová zkouška neprokázala přítomnost alkoholu. Tato nehoda se tentokrát obešla bez zranění.

Všechny tři nehody spojuje jeden faktor, a to zasněžená nebo zledovatělá vozovka. Řidiči by si právě v zimním období měli dávat pozor na časté zrádné úseky silnic, jako jsou zatáčky, namrzlé mosty, lesní úseky a podobně. Škoda se u všech tří nehod vyhoupla na 461.000 korun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.1.2012   nprap. Jiří Černěnko

 

vytisknout  e-mailem