Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidiči byli nebezpeční

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Kamionu odjela kola, spící řidič naboural a další jel silně opilý.  

 

Slovenský tahač s návěsem jel od Rasové ke Starému Hrozenkovu ve středu 16. února kolem půl jedenácté dopoledne. Najednou z ničeho se z návěsu uvolnila dvě kola na levé straně a kutálela se po silnici. V protisměru v tom okamžiku jel osobní renault, na který se valilo uvolněné kolo od kamionu. Řidič zareagoval včas, takže kolo do auta vrazilo bokem. Při nehodě se naštěstí nic nestalo řidiči renaultu ani jeho ženě s dítětem, kteří jeli v autě, ani řidič kamionu. Na renaultu vznikla škoda okolo osmdesáti tisíc korun. Třicetiletý řidič kamionu dostal pokutu za to, že vyjel na silnici s autem technicky nezpůsobilým k jízdě.

Ve čtyři hodiny odpoledne došlo v Uherském Ostrohu k nehodě, při níž byl zraněn jen její viník a nikdo další nezúčastněný. Čtyřiačtyřicetiletý muž ve favoritu se blížil ke křižovatce ve tvaru T. Před vjezdem na hlavní silnici měl alespoň přibrzdit a dát přednost. Řidič ale projel křižovatkou přímo, kolmo přes hlavní silnici, kde přejel přes keř, chodník a narazil do betonové části před zahrádky rodinného domu. Bourající řidič, jehož dechová zkouška byla negativní, policistům řekl, že před projetím křižovatkou usnul.

Nebezpečím pro řidiče a chodce byl včera také pětačtyřicetiletý muž, který o půl jedenácté večer projížděl ulicemi Uherského Hradiště. Jeho styl jízdy byl policejní hlídce podezřelý, a tak se za ním rozjela a zastavila jej. Řidič osobního peugeotu nadýchal 1,98 promile alkoholu. Policisté muže z Uherského Brodu zajistili a na obvodním oddělení s ním začali řešit podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což zákon ukládá trest až ročního vězení.


17. únor 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

kolo ujelo kamionu

kolo ujelo kamionu 

Detailní náhled

kolo ujelo kamionu_02

kolo ujelo kamionu_02 

Detailní náhled

nehoda Uhersky Ostroh

nehoda Uhersky Ostroh 

Detailní náhled

nehoda Uhersky Ostroh_02

nehoda Uhersky Ostroh_02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem