Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči byli opět kontrolováni

Policisté vybrali několik pokut 

 

     Ve středu sedmého října proběhla na území okresu Benešov jedna z mnoha dopravně bezpečnostních akcí.

     Policisté se jako vždy zaměřili především na dodržování dopravních předpisů, bezchybný technický stav vozidel, pátrání po osobách a odcizených vozidlech. Kontrolám se nevyhnuli ani řidiči nákladních vozidel, kteří musí dodržovat přestávky a dobu odpočinku.

 

 

    Celé akce se účastnilo šestnáct policistů a během desetihodinové akce zkontrolovali přes tři stovky vozidel. Na místě vyřešili čtyřicet sedm přestupků, za něž na pokutách vybrali šestnáct tisíc korun. 

     Tři řidiči porušili předpisy na železničním přejezdu a dohromady je tak tyto přestupky v dopravě vyšly na tisíc pět set korun. Patnáct řidičů řídilo své vozidlo, aniž by byli připoutáni bezpečnostními pásy. Policisté tak od nich vybrali pokuty ve výši čtyř tisíc korun.

     Osm vozidel nesplňovalo technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích a dva řidiči neměli u sebe jeden z povinných dokladů, doklad o povinném ručení.

     Během této akce nebyl za volantem přistižen žádný řidič, který by před a nebo během jízdy požil alkohol.

silniční kontrola Benešovsilniční kontrola1 Benešov

 

 

     Policisté tuto akci hodnotí jako úspěšnou, i když bychom byli samozřejmě mnohem raději, kdyby se řidiči nedopouštěli žádných přestupků.

vytisknout  e-mailem