Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidiči, dávejte pozor při parkování a vyjíždění na parkovištích!

JABLONECKO – Policisté žádají řidiče o větší pozornost a opatrnost při parkování a vyjíždění z parkovacích míst na parkovištích, a to především u velkých obchodů, kde se pohybují i chodci. 

Jablonečtí dopravní policisté v uplynulé době zaznamenali několik případů dopravních nehod, které se staly v prostoru parkovišť u větších obchodů a obchodních center. Jednalo se zpravidla o události, kdy do „odnesly“ jen plechy vozidel. Ovšem včera na parkovišti u prodejny Penny Market v Tanvaldě řidič osobního vozidla při couvání přehlédl procházející chodkyni. Ráno v půl osmé řidič s vozidlem Suzuki Wagon na uvedeném parkovišti couval z parkovacího místa a nevšiml se 81leté chodkyně, do níž narazil. Seniorka po tomto nárazu upadla na vozovku, přičemž se zranila a následně byla převezena do jablonecké nemocnice. Charakter jejího zranění i doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol byl u chodkyně i řidiče vyloučen provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří i nadále šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

V souvislosti s tímto případem žádáme řidiče motorových vozidel, aby při jízdě na parkovištích u obchodů a obchodních centrech dbali zvýšené opatrnosti a počítali s tím, že se v těchto místech kromě vozidel pohybují také samotní chodci. O větší obezřetnost na parkovištích samozřejmě žádáme i samotné chodce. Je důležité, aby se zvýšenou opatrností sledovali provoz a pohyb vozidel, jejichž řidič zajíždějí či vyjíždějí z parkovacích míst. Chodci  musí stále myslet to, že jsou nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu.

 

12. 7. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

Odkazy do noveho okna

DN Tanvald (1)

DN Tanvald (1) 

Detailní náhled

DN Tanvald (2)

DN Tanvald (2) 

Detailní náhled

DN Tanvald (3)

DN Tanvald (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem