Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidiči, dbejte v dnešním deštivém počasí zvýšené opatrnosti!

KRAJ – Během dnešního dopoledne evidujeme v kraji již více jak desítku dopravní nehod. Řada z nich se stala proto, že řidiči nepřizpůsobili rychlost jízdy povaze a stavu mokré vozovky. 

Dnes od ranních sedmi hodin jsme již na lince 158 přijali oznámení o více jak deseti dopravních nehodách v Libereckém kraji. V řadě případů bylo příčinou dopravní nehody to, že řidiči nepřizpůsobili rychlosti jízdy povaze a stavu mokré vozovky při dnešním vytrvalém dešti. Naštěstí se dosud většina dopravních nehod obešla bez zranění osob a případná zranění jsou lehká.

Vzhledem k uvedeným skutečnostem upozorňujeme řidiče, aby v tomto nepříznivém počasí dali nohu z plynu a svoji jízdu přizpůsobili povaze a stavu mokrých vozovek. Jeďte s rozumem tak, abyste dorazili do cílů svých cest!

Aktuálně (10.30 hodin) je silnice číslo I/35 ve směru od Liberce do Hodkovic nad Mohelkou v místě za sjezdem na Jablonec nad Nisou zcela uzavřena, jelikož jsou tam po dopravní nehodě poškozená tři vozidla. Policisté nyní tuto dopravní nehodu šetří a následně bude proveden úklid obou jízdních pruhů. Je možné, že se v průběhu této doby podaří zprůjezdnit pro vozidla místo po krajnici.


9. 10. 2023
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem